Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Αστακομακαρονάδα

Υλικά
  • 1 μεγάλο αστακό (περίπου 2kg)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο σπαγγετίνι (n 12)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία
Βράζουμε τον αστακό σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι για είκοσι λεπτά και έπειτα σουρώνουμε τον ζωμό.
Παράλληλα, βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες με τον μαϊντανό, το κρασί και την πάστα.
Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλα.
Συμπληρώνουμε τα κομμάτια από την σάρκα του αστακού, αλατοπιπερώνουμε και σιγοψήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τη σπαγγετίνι στο ζωμό του αστακού.(μόνο 5 λεπτά)
Σουρώνουμε, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.
Συνοδεύουμε το γεύμα μας με λευκό ή αφρώδες κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου