Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μύδια αχνιστά




Υλικά
  • 1 κιλό μύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • φρέσκο βασιλικό
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Διαδικασία
Πλένουμε καλά τα μύδια, ξύνουμε το κέλυφος και τα ξεπλένουμε καλά. (3-4 νερά).
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια, το βασιλικό και το κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 περίπου λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Όταν τα μύδια βράσουν και ανοίξουν (όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σουρώνουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα μύδια στο μίγμα με το ελαιόλαδο και επιπλέον το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λετάκια.
Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρεσκοκομμένο λεμόνι.

Συνοδεύουμε με λευκό κρασί ή με ένα "καλό" τσιπουράκι !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου