Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ψαρόσουπα..διαφορετική

Υλικά


  • 700 γρ. περίπου ψάρι για βράσιμο (φανάρι,φαγκρί,συναγρίδα, σφυρίδα, λαβράκι κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος κλπ)
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 4πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 2 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι


Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το ψάρι. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με άφθονο νερό για 15 λεπτά. 
Όσο βράζει το ψάρι,καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας αφήνοντας μία πατάτα ολόκληρη. 
Βγάζουμε το ψάρι, σουρώνουμε το νερό και το επανατοποθετούμε καθαρό στην κατσαρόλα. 
Κρατάμε το ψάρι σε μια πιατέλα. 
Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το ζωμό από το ψάρι, ρίχνουμε το λάδι, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου για 40 λεπτά. 
Καθαρίζουμε το βρασμένο ψάρι από τα κόκαλα και το τοποθετούμε στα λαχανικά που βράζουν 10 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το σκεύος μας από την κουζίνα. 
Παράλληλα βγάζουμε την ολόκληρη  πατάτα από την κατσαρόλα και την λιώνουμε σε ένα μπωλ με λίγο από το ζεστό ζωμό της σούπας. Έπειτα ρίχνουμε το πουρέ πάλι μέσα στην σούπα. (βελτιώνουμε την υφή της σούπας). 
Τέλος στύβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε το χυμό του και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή σας όρεξη!

1 σχόλιο: