Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Γλώσσα φιλέτο με μανιτάρια, Μοσχάτο και πιπερόριζα

Υλικά 

  • 4φρέσκα φιλέτα γλώσσας 
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη
  • 120 ml λευκό Μοσχάτο κρασί 
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή 1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα τριμμένη 
  • 10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι



Διαδικασία


Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τα φιλέτα, πασπαλίζουμε με τα πιπέρια ή την πιπερόριζα, γαρνίρουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού (μανιτάρια και σκόρδο) και το κρασί. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε κάθε φιλέτο με μανιτάρια και λίγη σάλτσα.




Συνοδεύουμε με ξηρό Μοσχάτο κρασί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου