Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Πατάτες με φιλέτο σολομού ογκρατέν

Υλικά 
1200 γρ. καθαρισμένες πατάτες
50 γρ. βούτυρο
600 γρ. φιλέτο σολομού
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
350 γρ. τυρί ρεγγάτο τριμμένο
αλάτι -πιπέρι
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Διαδικασία 

Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε φέτες.

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος πυρέξ και τοποθετούμε τις μισές πατάτες.

Πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι, το μισό τυρί ρεγγάτο, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το σκόρδο και στη συνέχεια «στρώνουμε» με το φιλέτο σολομού αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες .

Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι.

Αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια το γάλα και κατόπιν την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.


Ένα φρουτώδες λευκό ξηρό κρασί μπορεί να συνοδέψει τέλεια το ογκρατέν γαρνιρισμένο με πράσινη σαλάτα και λίγα τοματίνια!

{www.vita.gr} 

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ , ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΕΡΟΧΟ! ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΡΥΖΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ευχή σου εύχομαι για τον καινούργιο χρόνο,
    την πόρτα σου να τη χτυπά η ευτυχία μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή