Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Γλώσσα φιλέτο με μανιτάρια, Μοσχάτο και πιπερόριζα

Υλικά 

  • 4φρέσκα φιλέτα γλώσσας 
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη
  • 120 ml λευκό Μοσχάτο κρασί 
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή 1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα τριμμένη 
  • 10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι



Διαδικασία


Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τα φιλέτα, πασπαλίζουμε με τα πιπέρια ή την πιπερόριζα, γαρνίρουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού (μανιτάρια και σκόρδο) και το κρασί. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε κάθε φιλέτο με μανιτάρια και λίγη σάλτσα.




Συνοδεύουμε με ξηρό Μοσχάτο κρασί.




Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Ψαρόσουπα..διαφορετική

Υλικά


  • 700 γρ. περίπου ψάρι για βράσιμο (φανάρι,φαγκρί,συναγρίδα, σφυρίδα, λαβράκι κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος κλπ)
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 4πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 2 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι


Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το ψάρι. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με άφθονο νερό για 15 λεπτά. 
Όσο βράζει το ψάρι,καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας αφήνοντας μία πατάτα ολόκληρη. 
Βγάζουμε το ψάρι, σουρώνουμε το νερό και το επανατοποθετούμε καθαρό στην κατσαρόλα. 
Κρατάμε το ψάρι σε μια πιατέλα. 
Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το ζωμό από το ψάρι, ρίχνουμε το λάδι, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου για 40 λεπτά. 
Καθαρίζουμε το βρασμένο ψάρι από τα κόκαλα και το τοποθετούμε στα λαχανικά που βράζουν 10 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το σκεύος μας από την κουζίνα. 
Παράλληλα βγάζουμε την ολόκληρη  πατάτα από την κατσαρόλα και την λιώνουμε σε ένα μπωλ με λίγο από το ζεστό ζωμό της σούπας. Έπειτα ρίχνουμε το πουρέ πάλι μέσα στην σούπα. (βελτιώνουμε την υφή της σούπας). 
Τέλος στύβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε το χυμό του και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή σας όρεξη!