Υλικά
1200 γρ. καθαρισμένες πατάτες
{www.vita.gr}
1200 γρ. καθαρισμένες πατάτες
50 γρ. βούτυρο
600 γρ. φιλέτο σολομού
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
350 γρ. τυρί ρεγγάτο τριμμένο
αλάτι -πιπέρι
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε φέτες.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος πυρέξ και τοποθετούμε τις μισές πατάτες.
Πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι, το μισό τυρί ρεγγάτο, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το σκόρδο και στη συνέχεια «στρώνουμε» με το φιλέτο σολομού αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες .
Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι.
Αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια το γάλα και κατόπιν την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Ένα φρουτώδες λευκό ξηρό κρασί μπορεί να συνοδέψει τέλεια το ογκρατέν γαρνιρισμένο με πράσινη σαλάτα και λίγα τοματίνια!
{www.vita.gr}